Ontstoppingsdienst
Assen

Wij verhelpen uw verstopping!

Wij helpen u graag!

Ontstoppingsdienst Assen

Heeft u te maken met een verstopte afvoer of een afvoer die niet meer goed doorstroomt? Geen probleem, wij helpen u graag!
Ontstoppingsbedrijf Assen kan u helpen met alle soorten verstoppingen. Dus of dit nou uw toilet, gootsteen, wastafel, douche, bad, of riool is. Het maakt ons niet uit, wij kunnen u helpen. Wij beschikken over professionele machines die elke verstopping snel en goed kunnen opsporen en verhelpen.

Zo hebben wij over een veermachine die eenvoudig de gehele afvoer en de riolering kan ontstoppen. Daarnaast hebben we een hoge druk machine die de afvoeren kan doorspuiten. Zo worden alle binnenwanden weer helemaal schoon. De afvoerbuizen gaan hierdoor langer mee, de kans op verstoppingen wordt geminimaliseerd, en geen vieze rioollucht in huis.

Wij beschikken ook over een rioolcamera. Deze gebruiken wij om de staat van de afvoer te inspecteren en bijvoorbeeld precies te bepalen waar een leidingbreuk zit. Zo kunnen we doelgericht te werk gaan en hoeft er maar een klein deel opengebroken te worden.

U kunt ons dus gerust bereiken voor de reparatie of vervanging van de riolering. Wij hebben veel ervaring met de aanleg van riolering en weten door ons werk als ontstoppingsbedrijf ook goed hoe de riolering gelegd moet worden om verstoppingen te voorkomen.

Wilt u zeker weten dat de verstopping goed opgelost wordt? Of heeft u last van een ander afvoer- of rioolprobleem? Neem dan gerust contact op voor een afspraak met Ontstoppingsdienst Assen via 0592 204 880. Onze vakmannen helpen u graag!

Onze beloften.

R

3 maanden garantie

R

Geen voorrijkosten

R

24/7 spoedservice

R

Deskundige loodgieters

R

30+ jaar ervaring

R

Gratis offerte

Afvoer Ontstoppingsbedrijf Assen

Services

Ontstoppingsbedrijf Assen

Afvoer ontstoppen

Gootsteen ontstoppen

Loodgieter

Ontstoppen

Ontstoppingsdienst

Riool ontstoppen

Wc verstopt

Gratis offerte

0592 204 880

Kwartier van te voren werd ik gebeld door de monteur. Heldere communicatie, vriendelijk en heel netjes. Afvoer ontstopt en wat tips gekregen om het in de toekomst te voorkomen. Dik tevreden over de service.

Bas

Wij hadden last van een verstopping in het riool van onze nieuwe woning in Assen. We zijn erg goed geholpen door een vriendelijke monteur van Ontstoppingsbedrijf Assen.

Lilian

Eenvoudig telefonisch een afspraak gemaakt met de telefoniste. Binnen een paar uur was de loodgieter ter plaatse. In minder dan 45 minuten was de verstopping verholpen en was alles netjes opgeruimd. Bedankt Rens!

Ronald

Ontstoppingsdienst

Werkwijze Ontstoppingsbedrijf

1

Inspectie

De loodgieter inspecteert het te ontstoppen probleem.

2

Gratis offerte

De loodgieter stelt een gratis offerte op voor de ontstopping.

3

Ontstopping

Wanneer u akkoord gaat met de offerte wordt de verstopping direct opgelost.

Heeft u een verstopping?

Neem vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies.

24/7

Dag en nacht bereikbaar

Ontstoppingsdienst Assen is dag en nacht bereikbaar voor verstoppingen die niet kunnen wachten. Denk hierbij aan een overstromend toilet midden in de nacht, of wanneer het enige toilet verstopt zit op het moment dat er veel visite op bezoek is.
Dat zijn momenten dat je wilt dat het zo snel mogelijk opgelost wordt. Daarom zijn wij 24/7 te bereiken voor spoedgevallen. Wij doen graag ons best om u zo snel mogelijk te helpen!

Ontstoppingsdienst Assen is actief in de regio Assen en staat 24/7 klaar om u helpen! Het maakt onze vakmannen verder niet uit waar u precies woont, wij rekenen geen voorrijkosten!

Heeft u een verstopping die met spoed opgelost moet worden? Neem dan snel contact op met Ontstoppingsdienst Assen via 0592 204 880!

Loodgieters Assen
Afvoer Verstopping Assen

Jaren Ervaring

Assen Riool Verstopping
Riool Ontstopping Assen

Herkenningspunten

Een verstopping herkennen

Een verstopping is te herkennen aan water dat slecht doorloopt of water dat blijft staan in één of meerdere afvoeren. Dit kan de gootsteen, wastafel, wc, douche, bad of elektrische apparaten zijn zoals een vaatwasser of wasmachine.

Daarnaast is het ook mogelijk dat het water in een bepaalde afvoer naar boven komt door het gebruiken van een andere afvoer. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er water omhoog in de douche bij het doorspoelen van de wc in de badkamer. Of dat de gootsteen volloopt met water bij het afpompen van de vaatwasser.

Als dit bij u het geval is, raden wij u aan om zo snel mogelijk contact op te nemen. Op dit moment is de afvoer nog niet volledig verstopt maar de kans is groot dat de blokkade nu snel groter wordt totdat het water er helemaal niet meer langs kan. U kunt dan waarschijnlijk ook geen gebruik meer maken van één of meerdere afvoeren.

Een verstopping gaat ook vaak gepaard met een vieze rioollucht of een vreemd borrelend geluid uit de afvoer. Herkent u deze signalen? Dan is het ook verstandig om een ontstoppingsbedrijf langs te laten komen. Er zit waarschijnlijk een beginnende verstopping die u kunt ruiken en kunt horen wanneer het water erlangs stroomt.

Verstoppingen bevinden zich vaak diep in het riool. Daarom zijn de meeste verstoppingen lastig om zelf op te lossen. Er zijn dan simpelweg professionele machines nodig om de verstopping goed op te lossen.

Hulp nodig bij een verstopping? De vakmannen van Ontstoppingsdienst Assen helpen u graag. Neem gerust contact op voor een afspraak via 0592 204 880.

Het onstaan

Het ontstaan van verstoppingen

De meeste verstoppingen beginnen als een kleine ophoping. Deze kleine ophoping wordt steeds groter totdat hij zo groot is dat het water er niet meer langs kan stromen.

We zien vaak dat deze ophoping ontstaat doordat vet, etensresten, haren, of ander vuil weggespoeld worden. Dit blijft achter in de leiding en hoopt zich op totdat de ophoping zo groot is dat het water er niet meer langs kan stromen.

Een verstopping kan natuurlijk ook plotseling ontstaan. Denk hierbij aan een wc-verstopping waarbij er bijvoorbeeld teveel wc papier is doorgespoeld, of iets wat eigenlijk niet hoort zoals maandverband, tampons, vochtige doekjes, luiers, etc..

De kans op het ontstaan van een verstopping is ook groter bij een verouderd riool. Dit komt oudere huizen een riolering hebben die aangelegd is met gresbuizen. Gres is een materiaal waar boomworrtels na verloop van tijd doorheen kunnen groeien en een blokkade veroorzaken.

Tot slot kan een verkeerde aanleg van afvoerbuizen ook voor extra verstoppingen zorgen. Het kan bijvoorbeeld zijn er onnodig veel bochten zijn aangelegd of dat er niet voldoende afschot is. Dan ontstaan er blokkades door een slechte doorstroming van afvalwater.

Heeft u een verstopping in een afvoer of het riool? Neem dan contact op met Ontstoppingsdienst Assen op 0592 204 880.

Wc Verstopping Assen
Riool Verstopping Assen Camerainspectie
Loodgieter Ontstoppingdienst Assen
Riool Verstopt Assen

Zelf aan de slag!

Zelf de verstopping verhelpen

Om zelf de verstopping te verhelpen is het ten eerste van belang om te achterhalen waar de verstopping zit. Kunt u de verstopping zien of denkt u dat de verstopping diep in het riool zit?
Een dieper gelegen verstopping is vaak niet zelf op te lossen. Een plopper heeft dan niet voldoende kracht en met een eenvoudige ontstoppingsveer komt u er dan niet bij. Dan is er een professionele veermachine nodig die de hele afvoer en het riool kan ontstoppen.

Naast de locatie is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is van de verstopping. Is er iets weggespoeld door de afvoer wat een blokkade kan veroorzaken? Of is de verstopping in de loop der tijd ontstaan met dagelijks gebruik van de afvoeren?

Een blokkade van te veel wc papier is eenvoudiger om zelf te ontstoppen dan een verstopping die het gevolg is van vet, olie en etensresten die vastgekleefd zitten aan de binnenwanden van het riool.

Wilt u de zekerheid hebben dat de verstopping goed opgelost wordt? Bel dan gerust voor een afspraak met een professionele ontstopper van Ontstoppingsdienst Assen via 0592 204 880.

Ontstoppingsmethodes

Manieren om een riool te ontstoppen

Ontstoppingsdienst Assen kan het begrijpen als u het eerst zelf wilt proberen om de verstopping te verhelpen.

Daarom hebben wij een aantal methodes beschreven die u kunnen helpen om de verstopping te verhelpen. Als het niet lukt met deze methodes, dan is het waarschijnlijk een hardnekkige verstopping. Neem in dat geval gerust contact op met Ontstoppingsdienst Assen op 0592 204 880.

Assen Wc Ontstoppen
Assen Verstopping Riool
Assen Riool Verstopt
Verstopping Afvoer Assen

De welbekende plopper

Verstopte wc ontstoppen met een plopper

Heeft u teveel wc papier doorgespoeld? Dan zit er waarschijnlijk een prop vast in de zwanenhals van het toilet. De ouderwetse plopper is dan geschikt om de blokkade van wc papier terug de wc in te halen.

Voor verstoppingen die dieper gelegen zitten is de plopper helaas vaak niet succesvol. De plopper heeft dan niet genoeg kracht om de blokkade los te maken. Dan moet de wc gedemonteerd worden zodat de ontstoppingsveer gebruikt kan worden.

Hieronder hebben wij speciaal voor u beschreven hoe de plopper het best ingezet kan worden. Hopelijk lukt het u om de verstopping te verhelpen.

Stap 1: Houdt de rubberen zuignap onder de warme kraan. Zo wordt het rubber flexibel zodat het beter aansluit op de toiletafvoer.

Stap 2: Zet de plopper op de toiletafvoer en zorg dat de afvoer goed omsloten zit door de rubberen zuignap. Dit is essentieel voor een goede werking.

Stap 3: Duw de steel van de plopper rustig naar beneden. Om te voorkomen dat de verstopping vaster komt te zitten hoeft u hierbij niet hard te duwen.

Stap 4: Haal de plopper omhoog. Als het goed is moet u een klein beetje trekken omdat de plopper vacuüm trekt. Zo weet u dat u zuigkracht aan het creëren bent.

Stap 5: Maak een pompende beweging door stap 3 + 4 te herhalen. Hierdoor wordt er hopelijk voldoende zuigkracht gecreëerd om de blokkade terug de wc in te halen.

Stap 6: Verwijder de blokkade met de hand (met rubberen handschoenen aan). Probeer het niet nog een keer weg te spoelen, de kans is groot dat het dan weer verstopt.

Stap 7: Gooi een emmer met afwasmiddel door de toiletafvoer om vuil en eventuele resten los te maken van de binnenwanden van de afvoer.

Soda en azijn

Afvoer ontstoppen met soda en azijn

De afvoer ontstoppen met soda en azijn is zeer effectief voor verstoppingen van vet, olie en etensresten. Dit komt doordat beide middelen een ontvettende en reinigende werking hebben. Daarnaast zijn het natuurlijke middelen die geen schade aan kunnen richten.
Hieronder hebben wij speciaal voor u beschreven hoe u de soda en azijn het best kunt gebruiken. Hopelijk lukt het u om de verstopping te verhelpen.

Stap 1: Vul een kopje met zuiveringszout en een een kopje met azijn.

Stap 2: Giet de kopjes leeg in de afvoer.

Stap 3: Laat dit een nacht inwerken, geef de middelen de tijd.

Stap 4: Vul de volgende ochtend een emmer of bak met warm water. Eventueel kunt u hier nog wat zuiveringszout en azijn aan toevoegen.

Stap 5: Giet de bak of emmere vanaf zo hoog mogelijk leeg in de afvoer. De hoogte zorgt voor druk op de verstopping.

Stap 6: Gelukt? Spoel de afvoer goed door met nog een emmer warm water.

Assen Loodgieter
Assen Gootsteen Ontstoppen
Afvoer Verstopt Assen
Wc Ontstoppingsdienst Assen

Ontstoppingsveer

Riool ontstoppen met een ontstoppingsveer

Heeft de plopper en de emmer met soda en azijn niet het gewenste effect gehad? Dan kunt u het nog proberen met een ontstoppingsveer. Dit is echter niet zonder risico want het is met een stalen veer zeer eenvoudig om schade aan te richten aan de afvoer. Let dus goed op!

Hieronder hebben wij speciaal voor u beschreven hoe u een ontstoppingsveer het best kunt gebruiken. Hopelijk lukt het u om de verstopping te verhelpen.

Stap 1: Duw de kop van de veer in de afvoer.

Stap 2: Duw de veer voorzichtig verder de afvoer in. Het is mogelijk dat u bochten tegenkomt. Hier kunt u langsheen manoeuvreren door op gevoel te draaien en te spelen met de veer.

Stap 3: Verstopping bereikt? Dan kunt u beginnen met het losmaken van de verstopping door voorzichtig te duwen, trekken en draaien aan de veer. Let op dat u hierbij geen schade aanricht.

Stap 4: U kunt controleren of het ontstoppen gelukt is door een emmer met warm water (met eventueel wat soda en azijn) in de afvoer te gieten.

Stap 5: Lijkt alles weer in orde? Dan kunt u nog een emmer met warm water door de afvoer heen spoelen om de laatste resten weg te spoelen.

Niet gelukt? Het is mogelijk dat u de verstopping niet verholpen krijgt met een ontstoppingsveer. Dan heeft u een ontstoppingsbedrijf nodig met professionele machines.

Hogedrukreiniger

Verstopping verhelpen met een hogedrukreiniger

Loopt het water nog enigszins door? Dan kunt u proberen om de blokkade af te breken en weg te spuiten door een hogedrukreiniger te gebruiken.
Is uw afvoer helemaal verstopt? Dan raden wij u af om een hogedrukreiniger te gebruiken. Als het water niet verder kan stromen komt het met dezelfde kracht terug naar boven. De kans op waterschade is dan zeer aanwezig.

Het is daarom verstandig om voorzichtig te werk te gaan met de hogedrukreiniger. Wellicht kunt u eerst op half vermogen spuiten om te zien of het water niet terug naar boven komt.

Wilt u het gewoon proberen? Hieronder hebben wij speciaal voor u beschreven hoe u een hogedrukreiniger kunt gebruiken om de verstopping te verhelpen.

Stap 1: Steek de kop van de hogedrukreiniger zo diep mogelijk in de afvoer.

Stap 2: Spuit eerst voorzichtig in de afvoer. Komt het water al direct naar boven? Stop dan meteen met deze methode.

Stap 3: Stroomt het water goed weg? Dan kunt u de afvoer een aantal minuten doorspoelen om alle resten te verwijderen. Ongeveer 3-5 minuten is hiervoor voldoende.

Afvoer Ontstoppingsdienst Assen
Afvoer Verstopt Assen
Assen Loodgietersbedrijf
Gootsteen Verstopt Assen

Pas op met deze middelen!

Gebruik geen chemische ontstopper

Wij adviseren om geen chemische ontstopper te gebruiken. De chemicaliën in deze middelen hebben een bijtende werking. Dit tast uw afvoerbuizen aan en daarnaast kunt een een chemische verbranding krijgen als u het op uw hand krijgt.

Daarnaast komen er chemische dampen vrij tijdens het gebruik van het middel. Deze dampen kunt u ook beter niet inademen, dan kunt u last krijgen van luchtwegproblemen zoals benauwdheid en veelvuldig hoesten.

De middelen werken vaak ook niet goed. Wij worden regelmatig gebeld door mensen die al verschillende chemische middelen gebruikt hebben maar nog steeds kampen met een verstopping.

En als het middel wel werkt moeten alle chemicaliën weggespoeld worden. Dit vervuilt het rioolwater onnodig en de afbraak van chemicaliën is niet goed voor het milieu.

Gecertificeerde loodgieters

Een professioneel ontstoppingsbedrijf

Niet gelukt om de afvoer ontstopt te krijgen? U kunt ten alle tijden contact opnemen met Ontstoppingsdienst Assen. Wij hebben jaren ervaring als ontstoppingsbedrijf en helpen u graag!
Wij werken met professionele ontstoppingsmachines die elke verstopping snel en goed kunnen verhelpen. Het maakt ook niet uit waar in Assen of omgeving u woont, wij rekenen geen voorrijkosten.

Bel gerust voor een afspraak met één van onze vakmannen. Wij zijn voor spoedgevallen 24/7 bereikbaar.

Wilt u de zekerheid hebben dat de verstopping goed is opgelost? Bel dan gerust voor een afspraak met een collega van Ontstoppingsdienst Assen via 0592 204 880.

Ontstoppen Riool Assen
Verstopping Afvoer Assen

Transparant

Tarieven Ontstoppingsbedrijf

Start tarief

Het vooronderzoek en het oplossen van de verstopping.

Een eenvoudige verstopping is binnen een halfuur opgelost.

R

Halfuur arbeid

R

Inclusief btw

98

Na start tarief

Verstopping niet opgelost binnen het eerste halfuur?

Dan rekenen we verder per kwartier.

R

Per extra kwartier arbeid

R

Inclusief btw

30

Garantie

Keert dezelfde verstopping binnen 3 maanden terug?

Dan lossen wij de verstopping gratis voor u op!

R

3 maanden garantie

Gratis prijsopgave

Ontstoppingsbedrijf Assen
tot uw dienst

Heeft u te maken met een verstopping? Dan kunt u op Ontstoppingsbedrijf Assen rekenen! Wij kunnen elke verstopping verhelpen. Neem gerust contact op met onze telefoniste om een gratis prijsopgave te ontvangen.

Bel ons vandaag: 0592 204 880

Verstoppingen verholpen

Jaren ervaring

Ervaren loodgieters

Onze dienstverlening

Services Ontstoppingsbedrijf

Riool Ontstoppen Assen

Is uw riool verstopt geraakt? Wij staan voor u klaar! Maak gerust een afspraak met een collega!

Ontstoppingsbedrijf Assen

Heeft u een verstopping? Neem dan contact op met Ontstoppingsbedrijf Assen!

Afvoer Ontstoppen Assen

Een verstopping in uw afvoer? Dat is vervelend. Neem contact op en wij verhelpen uw verstopping!

WC Verstopt Assen

Zit uw toilet verstopt? Maak dan snel een afspraak en wij komen binnen
no-time bij u langs!

Loodgieter Assen

Op zoek naar een loodgieter die uw riool- of afvoerproblemen kan verhelpen? Neem contact op!

Gootsteen Ontstoppen Assen

Gootsteen verstopt? Wij kunnen u hiermee helpen! Vraag een offerte aan bij onze telefoniste.

Wie zijn wij?

Over Ontstoppingsbedrijf Assen

Ontstoppingsdienst Assen is al sinds 1992 actief in het verhelpen van allerlei afvoer- en rioolproblemen. Hierbij hebben wij ons gespecialiseerd in het ontstoppen van verstoppingen. Inmiddels hebben wij al duizenden particulieren en bedrijven blij gemaakt.

Met een vakman van Ontstoppingsdienst Assen bent u verzekerd van een professionele ontstopping. Op locatie onderzoekt onze vakman als eerst de situatie waarbij twee vragen beantwoordt worden: waar zit de verstopping en hoe kunnen wij deze het best oplossen?

Onze vakman maakt vervolgens een prijsopgave met een schatting van de arbeidstijd en de machines die ingezet worden. Zodra u akkoord bent, gaan wij direct aan de slag.

Wilt u de hulp van Ontstoppingsbedrijf Assen inschakelen voor een verstopte afvoer of een verstopt riool? Of kampt u met een ander riool- of afvoerprobleem? Neem dan gerust contact op met Ontstoppingsbedrijf Assen via 0592 204 880 om uw klus te bespreken en een afspraak te maken.

Vraag & Antwoord

Frequently Asked Questions 

Hoe gaat Ontstoppingsbedrijf Assen te werk?
Tijdens het bezoek van onze monteur wordt eerst de situatie onderzocht. Er wordt gekeken naar waar de verstopping zich bevindt en hoe dit het best opgelost kan worden.

De monteur van Ontstoppingsbedrijf Assen maakt vervolgens een prijsopgave waarin de arbeidstijd en eventuele materiaal- en machinekosten worden vermeld. De monteur start de werkzaamheden pas zodra u akkoord bent met de prijsopgave. Zo hopen wij vervelende financiële verrassingen te voorkomen.

Op het moment dat u akkoord gaat, gaan wij direct aan de slag om uw verstopping zo snel mogelijk te ontstoppen. Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft over onze werkwijze via 0592 204 880.

Kan ik mijn afspraak annuleren?
Ja, dat kan. Wij adviseren echter wel om uw situatie eerst te bespreken. De kans is groot dat een verstopping terugkeert als deze niet goed ontstopt is.

Om een afspraak te annuleren kunt u bellen naar 0592 204 880.

Op welk moment kan ik de monteur verwachten?
U kunt de monteur verwachten binnen het tijdsblok wat er met u afgesproken wordt tijdens het inplannen van de afspraak.

Wij werken met tijdsblokken omdat het kan verschillen hoe lang een klus duurt. Soms loopt een klus iets uit en soms gaat het sneller dan verwacht. Mocht de monteur later zijn dan het afgesproken tijdsblok, dan wordt u hierover tijdig geïnformeerd worden.

Hoe lang duurt een ontstopping gemiddeld?
Hoe lang een ontstopping duurt is afhankelijk van de ernst van de verstopping. Het is daarom lastig zeggen hoe lang een ontstopping gemiddeld duurt maar over het algemeen lukt het om de verstopping binnen de eerste 30 minuten te ontstoppen.

Hoe lang het ongeveer gaat duren kan de monteur op locatie beoordelen. Voor het maken van de prijsopgave wordt er dan een inschatting gemaakt van de benodigde arbeidstijd. De werkzaamheden worden pas gestart zodra u akkoord bent met de prijsopgave.

Wat kost het om mijn verstopping te verhelpen?
De kosten van het verhelpen van een verstopping zijn van te voren lastig in te schatten. Dit is afhankelijk van; de ernst van de verstopping, de benodigde arbeidstijd, machinekosten, en eventuele inspecties of uitgevoerde reparaties.

Op locatie maakt de monteur van te voren een vrijblijvende prijsopgave. Als u akkoord bent gaat onze monteur aan de slag met de werkzaamheden.

Wij hanteren eerlijke en marktconforme tarieven. In de avonduren of het weekend zal de prijs hoger liggen.

Bekijk onze tarieven pagina voor een indicatie van de kosten.

Hoe kan ik afrekenen?
U kunt betalen via pin, tikkie, IDEAL-link of contant. Hierbij gaat onze voorkeur uit naar een contactloze betaling. Dit is veilig en makkelijk.
Ontvang ik een factuur?
Na onze werkzaamheden ontvangt u een mail met daarin de factuur.

Voor vragen over een factuur kunt u contact opnemen via 0592 204 880.

Zit er garantie op de ontstopping?
U heeft garantie als dit door de monteur wordt aangegeven na het uitvoeren van de werkzaamheden. Wanneer er iets mankeert aan de afvoer of de riolering, dan is het voor ons niet mogelijk om garantie te geven.

Neem gerust contact contact op met een collega van Ontstoppingsbedrijf Assen via 0592 204 880 als u last heeft van een terugkerende verstopping.

Welke werkzaamheden voert Ontstoppingsbedrijf Assen uit?
Ontstoppingsbedrijf Assen is gespecialiseerd in het verhelpen van verstoppingen. Het maakt niet uit welke afvoer verstopt zit, wij kunnen elke verstopping ontstoppen.

Wij kunnen u ook helpen bij stankoverlast met een rioolreiniging. Daarnaast kunnen wij een rioolinspectie uitvoeren in geval van een leidingbreuk, verzakt riool, of om de staat van afvoer en riolering te controleren.

Wij kunnen de riolering ook repareren of vervangen. Onze vakmannen weten door alle opgeloste rioolverstoppingen hoe belangrijk het is dat de riolering goed gelegd wordt om blokkades te voorkomen.

In welk gebied zijn jullie werkzaam?
Wij zijn werkzaam in Assen en omgeving. Het maakt verder niet uit of u in het centrum van Assen zelf woont of in de omgeving, wij doen niet aan voorrijkosten!